30 PÄIVÄN PIDENNETYT PALAUTUKSET JOULUN AIKAAN!

SÄÄSTÄ
Free Express DeliveryIlmainen pikatoimitus
Free ReturnsIlmaiset laajennetut palautukset
Secure PaymentTurvalliset maksut
Qualified Acer SupportAmmattitaitoinen Acer-tuki

Tietosuojakäytäntö

 

Verkkokauppaa koskeva tietosuojaseloste

 

CPYou B.V. (jonka rekisteröity toimipaikka on Europalaan 89, 5232BC 's-Hertogenbosch, Alankomaat) (CPYou), Acer Europe SA (jonka rekisteröity toimipaikka on Via della Posta 28, 6934 Bioggio, Sveitsi) ja Acer Inc., (8F, No. 88, Section 1, Xin Tai 5th Road, Xizhi, New Taipei City 221, Taiwan, R.O.C.) (jäljempänä ”me”) ovat sitoutuneet suojaamaan henkilötietojasi, kun selaat, olet vuorovaikutuksessa tai teet ostoksia verkkosivustolla https://store.acer.com/fi-fi (jäljempänä ”verkkosivusto”). Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen privacy.officer@acer.com ja puhelimitse numeroon  +358 (0)931 583 414.

 

Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on antaa sinulle tarkat tiedot siitä, kuinka me käytämme, siirrämme, säilytämme, yhdistämme, yhteensovitamme, luovutamme, poistamme, muokkaamme, levitämme tai asetamme saataville (jäljempänä ”käsittely”) henkilötietojasi.

 

Rekisterinpitäjät

CPYou, Acer Europe SA ja Acer Inc. ovat rekisterinpitäjiä henkilötietojen käsittelyssä, joka liittyy Acerin verkkokauppaan.

Voit pitää CPYou:ta pääasiallisena yhteyshenkilönäsi kaikissa kysymyksissä ja ongelmissa, jotka liittyvät henkilötietojesi käsittelyyn tai sitä koskevien oikeuksiesi käyttöön, kun on kyse Acerin verkkokaupasta.

 

Kuinka keräämme henkilötietoja?

Saamme henkilötietoja, jotka luovutat meille. Pyydämme henkilötietoja, kun teet ostoksia verkkosivustollamme, luot tilin meille tai tilaat uutisia erikoistarjouksista, tapahtumista ja tuotepäivityksistä.

Voimme saada henkilötietojasi myös Acer Inc:ltä, jos olet rekisteröinyt Acer ID:n (tietosuojaselosteeseen), tai kolmansilta osapuolilta, kuten esimerkiksi yritykseltä, jossa työskentelet tai jota edustat, julkisista rekistereistä ja toimivaltaisilta viranomaisilta.

 

Mitä henkilötietoja keräämme, mitkä ovat lailliset perusteet henkilötietojesi käsittelemiseksi ja mitä tarkoituksia varten niitä käsitellään?

Sinusta käsiteltäviin henkilötietoihin kuuluvat nimi, osoite, puhelinnumerot, IP-osoite, sähköpostiosoite, laskutus- ja ostotiedot sekä tarvittaessa verotunnus, yrityksen nimi ja yrityksen tunnistuskoodi (kuten ALV-tunnus).

Ostotapahtumissa sinulta pyydetään sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi vaadittavia tietoja luottokortistasi (numero, kortinhaltijan nimi, voimassaoloaika, luottokorttiyhtiö, CVC/CVV) maksupalveluntarjoajaa varten. Kaikkiin maksupalveluntarjoajalle siirrettyihin tietoihin sovelletaan sen omaa tietosuojaselostetta, joka on nähtävissä jäljempänä luetteloiduissa linkeissä.

 

Henkilötietoja käsitellään seuraavilla laillisilla perusteilla seuraaviin tarkoituksiin:

  • Käsittely on tarpeen sopimuksen tekemistä ja täytäntöönpanoa varten:
  • Acer-tuotteita koskevan myyntisopimuksen tekeminen ja täytäntöönpano
  • Acer-tuotteiden ja -palvelujen toimitusta koskevien toimeksiantojen antaminen kolmansille osapuolille, mukaan lukien huolitsijat, ohjelmistotoimittajat kolmansina osapuolina ja maksunkäsittelypalvelujen tarjoajat, sekä yhteydenpito mainittujen kanssa
  • asiakas- ja ostohallintatarkoitukset, tuotteiden, palautusten, tilausten, palautettujen tuotteiden tilan rekisteröinti ja hallinta.

 

  • Käsittely on tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme (mukaan lukien soveltuvan verolainsäädännön mukaiset velvoitteemme, lakisääteiset hallinnolliset velvoitteemme ja velvollisuutemme toimia yhteistyössä valvontaviranomaisten kanssa) noudattamiseksi:
  • talous- ja asiakashallinnan tarkoitukset (maksu, laskutus, saatavien valvonta ja perintä)
  • lakisääteisten velvoitteiden (hallinta, KYC ja verotus) täyttäminen.

 

  • Käsittely on tarpeen oikeutettujen (liiketoimintaan liittyvien) etujemme turvaamiseksi:
    • Acer-tiliesi luominen, rekisteröinti ja hallinta
    • tiedusteluihin vastaaminen ja pyytämäsi tuen, tietojen, tuotteiden tai palvelujen toimittaminen
    • tutkimuksen ja analyysin suorittaminen sekä palvelujemme, tuotteidemme ja verkkokauppamme kehittäminen ja laadun parantaminen
    • verkkosivustoamme, ostettuja tuotteita ja palveluja koskevien valitusten, erimielisyyksien ja (oikeudellisten) menettelyjen käsittely, sekä laillisen asemamme turvaaminen
    • verkkosivustomme hallinta sekä petosten tai väärinkäytösten ehkäisy ja havaitseminen, sekä varojemme, liiketoimintamme ja henkilöstömme suojaaminen
    • mahdollinen yrityskauppa tai sulautuminen.

 

  • Käsittely perustuu suostumukseesi:
    • asiakaskohtaisten mieltymystesi ja tapojesi käsittely
    • suoramarkkinointi ja profilointi
    • sinulle lähetettävät sähköpostimuistutukset ostotapahtuman keskeytyessä.

Nimesi ja yhteystietojesi sekä asiakaskohtaisten mieltymystesi ja tapojesi käsittely markkinointitarkoituksiin perustuu suostumukseesi. Mikäli soveltuva lainsäädäntö niin edellyttää, lähetämme sinulle suoramainontaa vain nimenomaisen suostumuksesi perusteella. Kun käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, voit peruuttaa suostumuksesi koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

Sinulta pyytämämme henkilötiedot ovat välttämättömiä sopimuksen tekemiseksi kanssamme ja/tai sen täytäntöön panemiseksi. Mikäli et anna pyydettyjä tietoja, emme välttämättä pysty tarjoamaan haluamiasi tuotteita tai palveluja.

 

Kenelle jaamme henkilötietojasi?

Vain asianmukaisesti valtuutetuilla henkilöillä, jotka ovat organisaatiomme palveluksessa tai työskentelevät muutoin meille, on pääsy henkilötietoihisi siinä laajuudessa kuin se on tarpeen edellä mainittuja tarkoituksia varten.

Saatamme kuitenkin edellä mainittuja tarkoituksia varten jakaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, kuten palveluntarjoajille, joita käytämme verkkosivustomme toiminnan ja turvallisuuden varmistamiseksi, ja niiden sopimusten täytäntöön panemiseksi, jotka olemme tehneet kanssasi tai yrityksesi kanssa. Näihin kuuluvat IT-palveluntarjoajat, IT-kehittäjät ja palveluntarjoajat, joita käytämme tilaushallintaan ja laskutukseen, tuotteidemme toimitukseen, ylläpito- ja korjauspalveluihin sekä maksunkäsittelypalveluihin.

Saatamme myös luovuttaa tietojasi Acer Inc:lle, jos teet ostoksia Acer ID:n kautta tai kun kirjaudut verkkosivustollemme Acer ID:llä (tietosuojaselosteeseen).

Lisäksi saatamme luovuttaa henkilötietojasi neuvonantajillemme (vero- ja oikeudelliset asiantuntijat, lakimiehet, kirjanpitäjät ja tilintarkastajat), pankeille, kumppaneille, vakuutusyhtiöille, konserniyhtiöille, oikeudellisille seuraajille, markkinointitoimistoille ja IT-palveluntarjoajille siinä laajuudessa kuin se on tarpeen ja vain soveltuvien lakien sallimassa laajuudessa.

Seuraavat yhtiöt saavat nämä tiedot itsenäisen rekisterinpitäjän asemassa. Lisätietoja kyseisistä yhtiöistä ja siitä, kuinka ne käsittelevät henkilötietojasi, saat jäljempänä mainituilta yhtiöittä ja niiden tietosuojaselosteista:

 

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi muille yrityksille, jotka voivat ottaa yhteyttä sinuun tuotteitaan/palvelujaan koskien, mikäli olet antanut siihen suostumuksesi.

 

Tietojasi voidaan luovuttaa myös kolmansille osapuolille, mikäli meillä on laillinen velvollisuus tai oikeus tehdä niin, esimerkiksi hallinto- tai sääntelyviranomaisen pyyntöön vastaamiseksi tai mahdollisiin oikeusprosesseihin liittyen. CPYou ei vastaa mistään toimista, joihin hallinto- tai sääntelyviranomainen ryhtyy tietoihisi liittyen. Saatamme myös käyttää tietojasi lain noudattamiseksi tai puolustaaksemme itseämme tällaisiin lakeihin perustuvissa kanteissa, tai tarvittaessa CPYou:n oikeutettujen liiketoimintaan liittyvien etujen ja tarpeiden turvaamiseksi, jolloin erityistä huomiota kiinnitetään oikeuksiesi suojaamiseen ja sen varmistamiseen, että henkilötietojesi käyttö on asianmukaista, lainmukaista ja oikeasuhteista.

Jos sulaudumme toiseen yhtiöön tai toinen yhtiö ostaa meidät (tai asiaa koskevat neuvottelut aloitetaan), saatamme luovuttaa tietojasi tällaiselle yritykselle tai sen neuvonantajille; jos teemme näin, varmistamme kuitenkin, että tietojesi suojan säilymisen edellyttämiin toimenpiteisiin ryhdytään.

Verkkosivustoomme liittyvä erityinen käsittely

Kun vierailet verkkosivustollamme, keräämme laitteestasi automaattisesti määrättyjä tietoja, joiden siirtyminen käy ilmi internetin tiedonsiirtoprotokollista. Näitä tietoja ei kerätä niiden yhdistämiseksi määrättyihin henkilöihin, mutta niiden luonne voi, käsittelyn ja kolmansien osapuolten tietoihin liittämisen johdosta, johtaa käyttäjien yksilöintiin. Tähän tietoryhmään kuuluvat niiden tietokoneiden IP-osoitteet tai verkkotunnukset, joita käyttäjät käyttävät verkkosivustolle pääsyyn, pyydettyjen resurssien URI-tunnus (Uniform Resource Identifier), pyynnön ajankohta, menetelmä pyynnön lähettämiseksi palvelimelle ja muut vierailijan käyttöjärjestelmää ja tietokoneympäristöä koskevat parametrit.

Verkkosivustomme saattaa käyttää myös verkkosivuston tallennuspalvelua, joka voi tallentaa hiiren napsautukset, hiiren liikkeet, sivun vierityksen ja kaikki verkkosivuston lomakkeille syötetyt tekstit. Tämän palvelun keräämiä tietoja käytetään verkkosivustomme käytettävyyden parantamiseen. Kerätyt tiedot säilytetään ja niitä käytetään yhdistelmä- ja tilastoraporttien laatimiseen, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Huomaa, että saatamme yhdistää verkkosivustollemme toimittamiasi henkilötietoja muihin henkilötietoihisi, joita CPYou on voinut saada muulla tavoin, esimerkiksi sinusta kerätyt henkilötiedot, kun olet vuorovaikutuksessa sosiaalisessa mediassa, kolmannen osapuolen sovelluksissa tai muissa vastaavissa teknologioissa.

Verkkosivusto asettaa myös evästeitä selauskokemuksen parantamiseksi. Katso evästekäytännöstämme lisätietoja. Jos olet peruuttanut tätä koskevan suostumuksesi, et välttämättä enää voi käyttää kaikkia verkkosivuston tai verkkopalvelujen toimintoja.

Henkilötietojen siirtäminen

Koska CPYou on maailmanlaajuisesti toimivan Acer Groupin tytäryhtiö, henkilötietojasi saatetaan siirtää pois maasta, jossa ne kerättiin, ja ne saatetaan luovuttaa sekä konsernin sisällä että myös muilla lainkäyttöalueilla sijaitseville kolmansille osapuolille, mukaan lukien Euroopan unionin ulkopuolelle sijoittautuneet osapuolet. Siinä tapauksessa ryhdymme asianmukaisiin suojatoimiin sen varmistamiseksi, että henkilötietosi on riittävästi suojattu soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Voit aina pyytää jäljennöksen henkilötietojesi siirtämiseen sovellettavista suojatoimista jäljempänä olevia yhteystietoja käyttämällä.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi säilytetään vain niin kauan kuin niiden käsittelyn tarkoitus sitä edellyttää. Vain siinä tapauksessa, että meillä on lakisääteinen velvollisuus tai se on tarpeen oikeustoimiin liittyvien etujemme puolustamiseksi (esim. riitatilanne), henkilötietoja säilytetään pidemmän ajan.

Henkilötiedot, joita käsittelemme tekemiisi ostoksiin liittyen, säilytetään kanssasi tehdyn sopimuksen voimassaoloajan, minkä jälkeen niiden säilytysaikaan sovelletaan lakisääteisiä rajoituksia.

Säilytämme henkilötietojasi pidempiä aikoja vain siinä tapauksessa, että meillä on siihen lakisääteinen velvollisuus (esimerkiksi lainkäyttö ja hallinnointi, säilytykseen tai verotukseen liittyvät velvollisuudet) tai kun se on tarpeen etujemme puolustamiseksi oikeusprosesseissa.

Kun haluat lisätietoja erityisistä säilytysajoista, joita sovelletaan henkilötietoihisi, ota meihin yhteyttä jäljempänä olevia yhteystietoja käyttämällä.

Kuinka me suojaamme henkilötietojasi?

Acer käyttää suojaustekniikoita, jotka vastaavat kaupallisesti perusteltua alan standardia. Acer on ottanut käyttöön ja ylläpitää asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä asiakastietojen ja henkilötietojen turvallisuuden, eheyden ja luottamuksellisuuden säilyttämiseksi sekä henkilötietojen suojaamiseksi luvattomalta tai laittomalta siirrolta, julkaisulta, turmeltumiselta tai pääsyltä.

Lisäksi pyrimme varmistamaan, että henkilötietosi ovat paikkaansa pitäviä ja ajan tasalla. Tältä osin pyydämme sinua ilmoittamaan kaikista henkilötietojesi muutoksista (kuten osoitteenmuutoksista).

Lapsia koskevat suuntaviivat

CPYou EI tietoisesti kerää verkossa yhteystietoja lapsista tai alaikäisistä (paikallisten vaatimusten määritteleminä), ja mikäli saamme tiedon siitä, että hallussamme on lasta tai alaikäistä koskevia henkilötietoja, poistamme ne järjestelmistämme. CPYou kehottaa vanhempia tai huoltajia (mukaan lukien muut lailliset edustajat) viettämään aikaa verkossa lasten kanssa ja osallistumaan heidän toimintaansa verkossa. Lapset tai alaikäiset saavat suorittaa verkko-ostoksia VAIN vanhemman tai huoltajan suostumuksella ja suorittamalla maksulla tai sovellettavan lain sallimassa laajuudessa. Jos olet lapsi tai alaikäinen, sinun on pyydettävä vanhemman tai huoltajan suostumus tiettyjen tapahtumien suorittamiseen verkkosivustolla.

Oikeutesi

Sinulla on määrätyissä olosuhteissa seuraavat oikeudet:

-           (lisä)tietojen saanti henkilötiedoistasi

-           pääsy henkilötietoihisi

-           henkilötietojesi oikaiseminen

-           suostumuksesi peruuttaminen milloin tahansa (jos soveltuu)

-           henkilötietojesi poistaminen (”oikeus tulla unohdetuksi”)

-           henkilötietojesi käsittelyn rajoittaminen

-           henkilötietojesi käsittelyn vastustaminen

-           henkilötietojesi saaminen jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja henkilötietojesi siirtäminen muuhun organisaatioon.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on tai jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, kun on kyse sinua koskevista henkilötiedoista, joita käsittelemme.

Kuinka voit kieltäytyä henkilötietojesi käyttämisestä?

Voit koska tahansa kieltää henkilötietojesi käytön tietokannassamme ja markkinointitarkoituksiin ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä olevia yhteystietoja käyttämällä. Poistamme henkilötietosi tietokannastamme/-kannoistamme mahdollisimman pian. Mainosviestintätarkoitusten osalta voit kieltäytyä myös peruuttamalla uutiskirjeen siinä kuvatulla tavalla.

Linkitetyt verkkosivustot

Muilla verkkosivustoilla, jotka on linkitetty verkkosivustollemme tai verkkosivustoltamme, saattaa olla erilaisia käytänteitä. CPYou ei luovuta mitään kerättyjä henkilötietoja tällaisille verkkosivustoille eikä ole vastuussa niillä annetuista tiedoista tai sisällöstä. Kehotamme sinua tutustumaan tällaisilla verkkosivustoilla oleviin tietosuojaselosteisiin lisätietojen saamiseksi. CPYou ei takaa tai tue mitään tietoja tai käytänteitä, jotka on ilmoitettu verkkosivustolla, jota CPYou ei valvo.

Muutokset tietosuojaselosteeseen

Tämä tietosuojaseloste laaditaan eri kielillä. Jos tämän tietosuojaselosteen englanninkielisen version ja muunkielisen version välillä on epäjohdonmukaisuuksia, englanninkielinen versio on ensisijainen. Tämän tietosuojaselosteen ehtoja sovelletaan sen voimassaoloaikana kerättyjen tietojen käyttöön. CPYou pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta milloin tahansa, ja siksi kehotamme sinua käymään verkkosivustollamme aika ajoin päivitysten varalta. Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset tulevat voimaan, kun ne on julkaistu verkkosivustollamme.

Kysymykset

Ota kaikissa tätä tietosuojaselostetta, verkkosivustoamme tai rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä koskevissa kysymyksissä tai huomautuksissa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteeseen: privacy.officer@acer.com. Jos mahdollista, nopeampien käsittelyaikojen varmistamiseksi pyydämme lähettämään kyselyt englanniksi ja lisäksi pyydämme ilmoittamaan kotimaanne sekä tuotteidenne merkin ja mallin (soveltuvissa määrin).